9th Septembar 2016

Često postavljena pitanja

1.Cijena kuhinja po mjeri?

-Cijena kuhinja po mjeri ovisi od onoga šta mušterija zahtjeva od materijala , okova , električnih aparata i slično ;

Vi (mušterija) sve to osobno izabirete putem kataloga od različitih proizvođača.

2.Kako mogu naručiti kuhinju?

-Za početak , Vi (mušterija) dostavljate gabarite zidova gdje će se montirati kuhinja

(Visina plafona , širina zidova , rastojanje ventila vode od bližeg ćoška i ako ima prozor-širina prozora ,sa koje visine počinje prozor i

udaljenost prozora od najbližeg ćoška.-Primjer ovakve skice pogledajte na kraju ove stranice),

pomoću kojih onda mi dolazimo do idejnog rješenja projekta , -kako konstrukciono tako i financijski.

Nakon toga dolazite na prezentaciju ( prema dogovoru ) kuhinje , gdje ćemo Vam pokazati Vašu kuhinju putem 3D programa , što je od velike pomoći kada je u pitanju vizualizacija i naravno da bi ispunili Vaše želje ,kada je u pitanju raspored i dizajn kuhinje.Također prezentujemo Vam cijenu kuhinje ,sa tom cijenom Vam predstavljamo ručke , latice , okove , električne aparate(ako su planirani) , radne ploče ,mehanizme itd. , što je vrlo dobro kod kuhinja po mjeri ,jeste što možete odabirati šta Vam je viška a šta nužno u kuhinji, a time i znatno utjecati na cijenu same kuhinje.

-Ako smo uspjeli naći idealnu cijenu iz projekat , slijedi potpisivanje ugovora ,gdje je sve navedeno od odabira-cijene ,uz sliku kuhinje – i tačnog datuma montaže kuhinje.

Nakon toga , sva odgovornost je na nama , mi izlazimo na lice mjesta i uzimamo mjere i posao završamo tek na obostrano zadovoljstvo.

3.Koje proizvođače električnih aparata nudite?

-Od proizvođača električnih aparata imamo : AEG, Electrolux, Gorenje , Beko i drugi.

Odabir električnih aparata vrši se kataloški.

4.Imam svoje električne aparate / Određene električne aparate ne želim sada -samo mjesto

-U slučaju da imate svoje električne aparate , mi uzimamo mjere tih aparata i ugrađujemo , postavljamo ih u kuhinju.

-Kuhinja možemo montirati sa predviđenim mjestom za električne aparate , tako da naknadno kada budete dobavili električne aparate , mi ih možemo bez problema ugraditi , postaviti.

5.U prostoru za kuhinju imam zid pod kosinom.

-Kuhinjski elementi se mogu montirati i pod kosinom , ali ovisno na kojoj visini počinje kosina , ugao kosine i slično.

6.Koje materijale nudite?

MDF

– “mediapan ” je materijal dobijen kada se presuju drvena vlakna sa strugotinama i posebnim ljepilom naziva se mediapan. Zbog toga su ploče od medijapana guste, tvrde i otporne mnogo više u odnosu na ivericu i samim tim veoma jednostavne za obradu. U odnosu na ivericu , medijapan se ne kantira tako da svaka fronta izgleda mnogo ljepše. Ploče od medijapana su uglavnom 18 milimetara i koriste se za izradu fronte elemenata. Cijene ploča od medijapana nisu velike, dok u slučaju izrade fronte od medijapana ovaj materijal zahtjeva dodatno lakiranje što povećava cijenu. Kada je riječ o kvalitetum medijapan spada u najkvalitetnije materijale za izradu nameštaja i kuhinja po mjeri.Najvažnije karakteristike su da je otporan na vlagu, posjeduje izuzetnu čvrstinu i ne može se lako ishabati.

VRSTE MDF-a i prednosti:
• Kod lakiranog – farbanog medijapana postoje razne boje i nijanse, ova vrsta medijapana izuzetno je otporna na vlagu i sam izgled fronte je ljepši i ne moraju se kantirati. Jedina mana je nešto veća cijena.

• Za razliku od lakiranog, medijapan koji je presvučen PVC folijom pored toga što je znatno jeftiniji, mnogo više je otporniji na razna oštećenja.

• Kada je reč o visokom kvalitetu i mogućim obradama furnirani medijapan gotovo pa dostojno može zameniti drvo. Za furniranje se najviše koristi bukva ili hrast, za industriju nameštaja, kod fronte, stolova itd. Kod medijapana mogućnosti su razne…

IVERAL
Kada kažemo iverica prije svega mislimo na ploču dobijenu presovanjem piljevine. Postoje razne debljine iverice od 10,12 mm pa sve do 58 milimetara. Od same iverice se ne izrađuje nameštaj već samo neki dijelovi. Koristi se za podove kreveta, dijelove garniture, polica i korpuse kuhinja.

Prilikom izrade iverice koriste se sitni komadi različitih vrsta drveta poput bukve, lipe i sl.

Međusobnim spajanjem sintetičkih veziva stvaraju se tri sloja od kojih unutrašnje slojeve čini krupniji iver a spoljašnje sitniji. Ovako dobijen materijal drugačije nazvan sirova iverica ne koristi se za proizvodnju namještaja već je potrebno da se dodatno doradi i obloži što je u zadnje vrijeme sve rijeđi proces.

Nova fronta koristi oplemenjenu ivericu koja sa obije strane ima melaminsku foliju koristimo za izradu raznih vrsta namještaja poput plakara, američkih plakara i dr. Kada je riječ o samoj melaminskoj foliji postoji dezen uni boje, drvo dezen, što se boja tiče metalik ili neki drugi specijalni dezen. Razlike u površinskoj strukturi zavise od prese jer se pod njom aplicira na samu ivericu. Tim postupkom razlikujemo glatku, hrapavu ili neku drugu vrstu teksture.

Ono što karakteriše oplemenjenu ivericu je to što su njene boje postojane, lako se održava, otporna je na razne uticaje. Uz svaki dezen koji izaberete postoji originalna ABS traka debljine 0.5 milimetara, 1 ili 2 milimetara.

Oplemenjenu ivericu možete naći u
sledećim debljinama: 10, 16, 18, 25 i 38

7.Imam dimenzije prostora i želim znati cijenu koju mi Nova fronta nudi, kuhinja bi se radila od MDF-a ,Iverala …. i slično

-Za sada , cijenu samo na osnovu dimenzija ne dajemo , a da prije toga Vam ne prezentiramo šta sve možete imati u kuhinji za koju cijenu.
Dakle, za konkretnu ponudu , potrebno je ugovoriti prezentaciju na kojoj će sve biti prezentirano i ugovoreno.

8. Zašto nema cijena , kada objavljujete Vaše proizvode?

-Svaka kuhinja po mjeri ima svoju cijenu,zbog kompleksnosti vrijednosti različitih okova i materijala.Cijena kuhinje je privatnost mušterija ,a mi ni u kojem smislu ne želimo da narušimo tu privatnost.

*Za još dodatnih pitanja , uvijek smo na raspolaganju!

SAMO U SLUČAJU KADA UGOVORIMO POSAO , ONDA ISPORUČUJEMO KUPCU SLIKE IDEJNOG PROJEKTA

(MAIL I/ILI PRINTANA VERZIJA)